Δραστηριότητες

Δραστηριότητες

Δραστηριότητες

Δραστηριότητες

Δραστηριότητες

Δραστηριότητες

Δραστηριότητες

Στη βίλα μας

Στη βίλα μας θα βρείτε επιλογές για δραστηριότητες με την παρέα σας αλλά και για παιδιά όπως:

  • Εξωτερικό Πινκ πονκ σε ένα όμορφο περιβάλλον πρασίνου και με θέα, δίπλα στις πισίνες μας
  • Διάδρομο γυμναστικής σε εξωτερικό χώρο στεγαζόμενο για να μείνετε σε φόρμα
  • Παιδική χαρά με τσουλήθρα για τα παιδιά
  • Η μικρή πισίνα για τα παιδιά διαθέτει και υδρομασάζ για να αφεθείτε σε μία χαλαρωτική μέρα


Εκτός βίλας στην ευρύτερη περιοχή

Μπορείτε να επισκεφθείτε το παραδοσιακό χωριό "Πάνορμο" και την παραλία του, τα οποία βρίσκονται 7 χιλιόμετρα από την "Villa Kardasis". Μπορείτε επίσης να επισκεφθείτε το παραθαλάσσιο χωριό "Μπαλί" (14 χλμ.) και το μοναστήρι "Ατάλη" του 18ου αιώνα.

Μπορείτε να επισκεφτείτε την "Αρχαία Ελεύθερνα" και την "Άξο" που είναι παραδοσιακά χωριά, τα μοναστήρια  "Αρκάδι" και του "Βοσάκου". Τα παραδοσιακά χωριά «Μελιδόνι» και «Ζωνιανά» είναι γνωστά για τις σπηλιές τους. Το σπήλαιο στα Ζωνιανά ονομάζεται «Σφεντόνι» και η ομορφιά του θα σας εντυπωσιάσει! Σφενδώνη. Μπορείτε επίσης να επισκεφθείτε το μουσείο κεριού και τα παραδοσιακά χωριά, τα Ανώγεια "και τις Μαργαρίτες". Το τελευταίο, είναι εξαιρετικά γραφικό καθώς και γνωστό για την κεραμική του.

Συνιστάται το αυτοκίνητο αν θέλετε να αξιοποιήσετε στο έπακρο την περιοχή της Κρήτης. Επικοινωνήστε μαζί μου για προσφορές σχετικά με την ενοικίαση αυτοκινήτου!

  • Αεροδρόμιο Ηρακλείου: 70 χλμ μακριά.
  • Κοντινότερη παραλία: Πάνορμος 5 χιλιόμετρα μακριά.
  • Κοντινότερο εστιατόριο: 1 χλμ. μακριά

Μυθολογία

Τουλάχιστον δύο περιοχές του νομού Ρεθύμνου συνδέονται άμεσα με τη μυθολογία: Το σπήλαιο Ιδαίον Άντρον στην οροσειρά του Ψηλορείτη και τα Τάλια όρη (σημερινός Κουλούκουνας) στην περιοχή του Μυλοπόταμου. Σύμφωνα με τη μυθολογία, η Ρέα καταφεύγει από τον έξαλλο σύζυγό της, που κατάπιε τα παιδιά του, στο σπήλαιο του Ιδαίον Άντρου και εδώ γέννησε τον Δία. Για να κρύψουν τα κλάματα του μωρού, οι θρυλικοί δαίμονες της Κρήτης χόρευαν ξέφρενα χτυπώντας τις ασπίδες τους και η νύμφη Αδράστεα έγινε η νοσοκόμα του. Οι χρυσές μέλισσες τον τάισαν με το μέλι τους και η κατσίκα Αμάλθεια της πρόσφερε γάλα.

Τα βουνά Τάλια συνδέονται με τον θρυλικό γίγαντα Τάλως. Ο Τάλως προστάτευε την Κρήτη από τους εχθρούς του και τους εμπόδισε να πλησιάσουν. Χρειάστηκε η ομορφιά της Μήδειας να φτάσει στο Άργος για να τον κάνει αδύναμο και βγάζοντας το καρφί από το πόδι του έχυσε το αίμα και τον έκανε να πέσει στο κρητικό έδαφος.

Η ιστορία του Ρεθύμνου - (3500 π.Χ. – 1200 μ.Χ.)

Τα αρχαιολογικά ευρήματα δείχνουν ότι ο άνθρωπος έφτασε για πρώτη φορά στη σημερινή περιοχή του Ρεθύμνου στα νεότερα νεολιθικά χρόνια (3500-2800 π.Χ.). Μέχρι τώρα έχουν βρεθεί 13 περιπτώσεις ανθρώπινης παρουσίας σε αυτή την περίοδο, 5 εκ των οποίων σε σπηλιές. Το πιο γνωστό είναι το σπήλαιο Γεράνι που έφερε στο φως σημαντικά αρχαιολογικά και παλαιοντολογικά ευρήματα.

Κατά τη Μινωική περίοδο (2800-1100 π.Χ.) η ανθρώπινη δραστηριότητα εξαπλώθηκε σε ολόκληρο το νομό. Εμφανίζονται οικισμοί και μεγάλα κτιριακά συγκροτήματα (Ελένες, Μοναστηράκι, Αποδούλου). Κατά τη Γεωμετρική Περίοδο (710-270 π.Χ.) υπάρχουν στοιχεία πολιτισμού στην περιοχή της Ελεύθερνας και στις ανατολικές της περιοχές,  συμπεριλαμβανομένων τουλάχιστον 15 πόλεων που ιδρύθηκαν μεταξύ 710 και 470 π.Χ., η πλειονότητα των οποίων ήταν μικρές πόλεις. Από αυτά η Αξός γνώρισε ιδιαίτερη ακμή. Κατά τα Κλασικά χρόνια (470-323 π.Χ.), η Σίβριτος άκμασε όπως και η Ρίθυμνα, η προκάτοχος του σημερινού Ρεθύμνου. Κατά την ελληνιστική και ρωμαϊκή περίοδο, η Λάππα εμφανίζεται ως η σημαντικότερη πόλη.

Ο 5ος, 6ος και το πρώτο μισό του 7ου αιώνα μ.Χ. πέρασαν ειρηνικά στη δικαιοδοσία της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας. Από το δεύτερο μισό του 7ου αιώνα με συνεχείς αραβικές επιδρομές αναστατώθηκε η Κρήτη μέχρι που τελικά κατακτήθηκε το 821 ή το 828. Οι αλλεπάλληλες προσπάθειες των Βυζαντινών είχαν ως αποτέλεσμα την εκ νέου κατάκτησή της μόλις 150 χρόνια αργότερα (961 μ.Χ.). Έτσι, η Κρήτη και το Ρέθυμνο πέρασαν άλλα 150 χρόνια υπό βυζαντινή κυριαρχία.

Η Ιστορία του Ρεθύμνου – (1200 μ.Χ. – ΣΗΜΕΡΑ)

Το 1204 η Κρήτη είναι υπό Ενετοκρατία, περίοδος κυριαρχίας που κράτησε μέχρι το 1669, οι τελευταίοι αιώνες της οποίας χαρακτηρίζονται από το φαινόμενο της Κρητικής Αναγέννησης. Το Ρέθυμνο ήταν η τρίτη μεγαλύτερη πόλη του «Βασιλείου της Κρήτης» και έχει διασωθεί σημαντικός αριθμός σημαντικών μνημείων της εποχής. Η Τουρκοκρατία έφερε μια μαύρη περίοδο για το Ρέθυμνο και ολόκληρη την Κρήτη. Η οικονομία έγινε πλήρως αγροτική, η εκπαίδευση σταμάτησε για αιώνες και η καταπίεση έγινε αφόρητη. Η επανάσταση των Σφακίων το 1770 προετοίμασε την εξέγερση του 1821, η οποία με τη σειρά της πυροδότησε τα γεγονότα του 1866. Σε αυτήν ακριβώς την επανάσταση η Μονή Αρκαδίου έγινε γνωστή σε όλο τον κόσμο μετά το μαρτύριο των υπερασπιστών της. Το 1913 η Κρήτη ενοποιήθηκε τελικά με την υπόλοιπη Ελλάδα και έκτοτε ακολούθησε την ιστορία του έθνους.

Τον Μάιο του 1941 το Ρέθυμνο ήταν ένας από τους Γερμανούς αλεξιπτωτιστές» τρία μέτωπα. Η αξιομνημόνευτη αντίσταση των ντόπιων οδήγησε στην εκτέλεση εκατοντάδων κατοίκων και στην ισοπέδωση ολόκληρων χωριών. Και οι δύο πλευρές υπέστησαν σημαντικές απώλειες.

Τα Μνημεία του Ρεθύμνου

Το φρούριο «Fortezza» χτίστηκε μετά το 1573 για την προστασία του πληθυσμού της πόλης. Αποτελείται από τέσσερις προμαχώνες και τρεις εισόδους, ενώ στα βόρεια η σχεδίασή του είναι χαρακτηριστική για την περίοδο με τρεις παρατηρητήρια (salients). Το πιο σημαντικό από τα σωζόμενα κτίρια είναι το Ιμπραήμ Τζαμί, που χτίστηκε αρχικά από τους Ενετούς ως καθεδρικός ναός.

Το Ενετικό Λιμάνι: Από το 1300, το λιμάνι του Ρεθύμνου αλλάζει και ξαναχτίζεται συνεχώς για να γίνει πιο ασφαλές και να χωράει περισσότερα σκάφη. Λόγω των ρευμάτων που επικρατούσαν κατά μήκος της ακτής, αυτό δεν ήταν ποτέ απόλυτα επιτυχημένο. Έχει διατηρήσει τον γραφικό του χαρακτήρα μέχρι σήμερα.

Η Λότζια: Είναι το πιο χαρακτηριστικό αναγεννησιακό μνημείο του Ρεθύμνου και η σημαντικότερη αρχιτεκτονική ανάμνηση της Ενετοκρατίας.

Το σιντριβάνι Rimondi: Ανοικοδομήθηκε το 1626 στα θεμέλια ενός προγενέστερου, το νέο σιντριβάνι είναι αρχιτεκτονικά και γλυπτικά περίτεχνο.

Εκκλησία του Αγίου Φραγκίσκου: Ήταν η εκκλησία ενός Φραγκισκανικού μοναστηριού. Διαθέτει μονόκλιτη, ξύλινη στεγασμένη βασιλική με εντυπωσιακά διακοσμημένη πόρτα εισόδου.

Το Τζαμί Νερατζές, το Τζαμί Καρά Μουσά, το Τζαμί της Μεγάλης Πόρτας, το Τζαμί Βελή Πασά: Τα τζαμιά που σώζονται είναι μια υπενθύμιση των χρόνων της Τουρκοκρατίας. Από αυτά, το πρώτο είναι το μόνο επισκέψιμο και στεγάζει σήμερα μουσικό ωδείο.

Το κτήριο της Νομαρχίας (Νομαρχία): Νεοκλασικό μνημείο που χτίστηκε το 1845.

Η Παλιά Πόλη: Η παλιά πόλη του Ρεθύμνου είναι καλά διατηρημένη με δημόσια και ιδιωτικά μνημεία της Ενετικής, Τουρκικής και μεταγενέστερης περιόδου. ?? στα σοκάκια που αγκαλιάζουν οι δρόμοι Μελισσινού, Εθνικής Αντιστάσεως, Δημακοπούλου και η Πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου, ο επισκέπτης μπορεί να διαβάσει την ιστορία του παλιού Ρεθύμνου, ανακαλύπτοντας ταυτόχρονα μια μικρή πόλη με μεσαιωνικό και αναγεννησιακό χαρακτήρα, που έχει διατηρήσει χαρακτηριστικά γνωρίσματα του όλες τις επόμενες περιόδους.